Özel Güney Gelişim Okulları’nın en önemli prensiplerinden ve sorumluluklarından bir tanesi Öğrencilerinin okulda yediği yiyeceklerin tümünün okul bünyesinde çalışan usta aşçılar tarafından hazırlanıyor olmasıdır. Okulumuzda kantin bulunmamakla birlikte, hiçbir şekilde hazır, katkı maddeli ürün ve sağlıksız gıda tüketilmemektedir. Okulumuzda anaokulu, ilkokul, ortaokul-lise binalarında 3 adet kapasiteli yemekhane bulunmaktadır.
Mutfağımızda bulunan son teknoloji ekipmanlarla uzman diyetisyenler tarafından çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine uygun olarak hazırlanmış menülerimiz; sabah kahvaltısından öğle yemeğine ikindi atıştırmalıklarından patisserie ürünlerine  kadar her türlü davet, organizasyon ve toplantılarda sunduğumuz yiyeceklerin malzemeleri bizzat okulumuz tarafından seçilerek tedarik edilir ve kendi bünyemizde üretilir.