Özel Güney Gelişim Okulları'nın tüm birimlerinde derslikler, etüd odaları, kütüphaneler, teknoloji ve fen laboratuvarları, bölüm ve yönetim odalarında iletişim ağlarına hızla erişilebilen kablolu ve kablosuz ağ bağlantıları ile çağdaş bir eğitim öğretim ortamı sunulur. Yapılan her türlü öğrenci merkezli etkinlik; her sınıfta bulunan projeksiyon cihazları, yazıcılar ve tarayıcılar, bazı sınıflarımızda ise LED ekranlı dokunmatik akıllı tahta ile desteklenir. Öğretmenler dersliklerinde; görsel, işitsel ve dokunsal olanakları olan projeksiyon ve akıllı tahta teknolojisi ile öğrencilere etkileşimli ve farklı öğrenme yöntemlerini sunarlar. Bilişim laboratuvarımızda bir çok yazılım tarafından desteklenen 24 adet Imac (Apple) bilgisayar, Apple TV, Ipad kullanılmaktadır. Bilişim laboratuvarı nitelikli eğitimin gerektirdiği teknolojik yeniliklere göre sürekli geliştirilmektedir. Öğrencilerin internet üzerinden girmesi sakıncalı siteler özel filtreleme programları ile engellenmiştir. Kurum içi ağ güvenliği; güvenlik duvarı, kurumsal antivirüs koruması, web filtreleme (internet kontrol ve sınırlandırma) gibi güvenlik/kontrol yazılımları ve cihazları ile sağlanır.