Gelişim Okulları, 1999 yılının Eylül ayında eğitime başlamış, kısa sürede Mersin’in ve Türkiye’nin en başarılı okullarından biri haline gelmiştir. 2015 yılında değişen ve gelişen eğitim sistemine uyum sağlayarak liseyi de bünyesine katan ve büyümeye devam eden okulumuzda öğrenci merkezli bütüncül bir eğitim sistemi uygulanmaktadır. Gelişim okulları, anasınıfından 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin entelektüel ve insani niteliklerini geliştirerek, özgüveni yüksek, ahlaklı, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi dünya vatandaşları olmalarını amaçlamaktadır.
Felsefemiz, gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlayan, daha önemlisi O’nu yönetebilen, kendi potansiyelinin farkında, akademik açıdan başarılı, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmektir.
Okulumuz öğretim sisteminde öğrencilerimizin sorgulayan, araştıran, okuyan bireyler olarak yetişmesi amaçlanır ve bu doğrultuda dersler , anlatmak üzerine değil, sorgulama üzerine planlanır. Dersler sadece dinleyerek değil, katılarak, sorular sorarak, yaşayarak, araştırarak ilerler ve bu şekilde öğrenme daha kalıcı olur.
Akademik programımızda dil öğrenimi de çok önemli bir yere sahiptir. Öğrencilerimizin İngilizceyi sadece öğrenmeleri değil, aynı zamanda hayatlarının bir parçası haline getirmeleri hedeflenir. Bu nedenle de anaokulundan 12. sınıfa kadar İngilizce dersleri yoğun bir şekilde verilmektedir.
Okulumuzda öğretim kadar eğitim de önemlidir ve bu nedenle öğrencilerimize ahlaki değerleri aktarmak büyük önem taşımaktadır.

Gelişim Okulları’nın benimsediği değerler:

*  İnsanlara, doğaya, farklılıklara SAYGILI olmak,

*  Kendisine ve topluma değer katabilmek için ÇALIŞKAN olmak

*  Tutarlı, adaletli, doğru yoldan sapmayan bireyler olmak için DÜRÜST olmak,

*  Kişisel, sosyal ve toplumsal düzeylerde SORUMLULUK sahibi olmak ,

*  Kendinin ve toplumunun durumunun FARKINDA olmak ,

*  Farklılıklara, seçimlere HOŞGÖRÜLÜ olmak .

Başarı anlayışımız; Öğrencilerimizin “sosyal bilimler" ,"matematik", “bilim ve teknoloji", “dil", alanındaki akademik gelişimlerinin yanı sıra; sanat ve spor alanlarında da potansiyellerini keşfedebilmeleridir. Bu nedenle okulumuzda dans, satranç, tiyatro, tenis, masa tenisi, basketbol, voleybol, minigolf, müzik, tiyatro etkinliklerine ağırlık verilmekte. Bu etkinlikler okul sonrası ve hafta sonu çalışmalarıyla desteklenmektedir.