Özel Güney Gelişim Anadolu Lisesi Oku-Buluş-Paylaş Kulübü olarak bu kez Mahmut Arslan Anadolu Lisesine giderek F. Kafka’nın “Dönüşüm” adlı eserini tartıştık. Dönüşüm; hiyerarşi ve otorite düşüncesiyle temellenen, bu amaçla sözü edilen düşünceyi önce aile kurumu içerisinde odaklaştıran toplum içindeki tragedyasıdır. Kafka bu tragedyayı Gregor Samsa ekseninde ele alırken toplumun bireyi mahkum ettiği köleliklere ağır ve çarpıcı bakış açıları sunar. Öğrencilerimiz kitabı okuduktan sonra Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi, Yahya Akel Fen Lisesi ve Mahmut Arslan Anadolu Lisesi ile buluşarak bu bakış açılarını oldukça can alıcı yönleriyle irdeledik ve uzun uzun tartışıp sorguladık Öğrencilerimizi bu entelektüel çalışmalarından ötürü tebrik ediyoruz.