ULAŞIM

Öğrencilerimizin okula ulaşımı 14-18 öğrenci kapasiteli, periyodik bakımları yapılmış ve denetlenmiş servis araçlarıyla yapılır. Servis araçlarımız “Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği”ne uygun olarak donatılmış olup her araçta hostes mevcuttur. Tüm araçlarımız “Servis Cell” isimli “Okul Servisi Çağrı Bilgilendirme, Güvenlik ve Yönetim Sistemi” ile donatılmıştır. Bu sistemle veriler, kendilerine gelen SMS’lerle sabah ve akşam, servisin bekleme noktasına ne zaman geleceğini, öğrencilerinin sabah gidişlerde ve akşam dönüşlerde servise binip binmediğini ve servis aracının okula saat kaçta giriş çıkış yaptığını anlık öğrenirler.
Tüm servis araçlarımızda öğrencilerimizin emniyet kemeri takmaları zorunludur. Servislerimiz, verilen adresten öğrencileri alarak ders başlangıcından en geç 15 dakika önce okulda olacak şekilde planlanır. Öğrencilerin her türlü ulaşım organizasyonu servis büromuz tarafından gerçekleştirilir.

BESLENME

Güney Gelişim Okullarının en önemli prensiplerinden ve sorumluluklarından bir tanesi öğrencilerinin okulda yediği yiyeceklerin tümünün okul bünyesinde çalışan usta aşçılar tarafından hazırlanıyor olmasıdır. Okulumuzda kantin bulunmamakla birlikte, hiçbir şekilde hazır, katkı maddeli ürün ve sağlıksız gıda tüketilmemektedir. Okulumuzda anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise binalarında toplam 3 adet yemekhane bulunmaktadır. Mutfağımızda bulunan son teknoloji ekipmanlarla uzman diyetisyenler tarafından çocukların yaş grubuna, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine uygun olarak hazırlanmış çeşit yönünden zengin yemek menülerimiz; sabah kahvaltısından öğle yemeğine ikindi atıştırmalıklarından patisserie ürünlerine kadar her türlü davet, organizasyon ve toplantılarda sunduğumuz yiyeceklerin malzemeleri bizzat okulumuz tarafından seçilerek tedarik edilir ve kendi bünyemizde üretilir.
Anasınıfı öğrencileri sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün, ilkokul ve ortaokul öğrencileri sabah meyvesi, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün, lise öğrencileri ise sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün yemek hizmeti alırlar. Yemek menülerimiz her ay düzenli olarak veliye gönderilir ve web sayfamızda yayınlanır.

SAĞLIK

Öğrencilere acil durumlarda gerekli ilk yardımı yapabilmek için hizmet veren ilkokul, ortaokul ve lise binalarımızda iki revirimiz ve bir hemşiremiz hazır bulunur. Öğrencilerin fiziksel gelişim ve sağlık durumlarıyla ilgili kontroller yapılır ve sonuçların kaydı tutulur. Rahatsızlık durumunda veli bilgilendirilir. Ayın belirli günlerinde okulumuza gelen doktorumuz sağlıklı okul ortamını koruyabilmek adına tavsiyelerde bulunur ve gerekli kontrolleri sağlar.

GÜVENLİK

Güney Gelişim Okullarında giriş ve çıkışlar güvenlik görevlileri tarafından kayıt altında tutulur. Görevliler, başta öğrenciler olmak üzere tüm öğretmen ve personelin güvenliğinden sorumludur. Okulda güvenlik için güçlü bir teknik donanım bulunur. Kampüs ve çevresi güvenlik kameralarıyla izlenir ve 24 saat güvenlik kontrolü sağlanır. Okulumuzu ayın belirli günlerinde ziyaret eden iş güvenliği uzmanımız, öğrencilerimize ve çalışanlarımıza en güvenli ortamı yaratmak için tavsiyelerde bulunur, gerekli kontrolleri sağlar.