Öğrencilerimizin gelişim özelliklerini göz önünde bulundurarak onların kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, iyi ahlaklı ve dengeli bir kişiliğe sahip bireyler olarak yetişmelerinde sporun ve beden eğitimi dersinin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz.
Beden eğitimi derslerinin temel amacı öğrencilerimizin zihin - beden bütünlüğünün gelişimine, sinir-kas ve eklem koordinasyonuna, yaşam boyu sporun sağlığa faydaları konusunda bilinçlendirilmelerine, işbirliği ve takım ruhu içerisinde hareket etme becerisini, kurallara göre davranma alışkanlığı kazanmalarına, güven duygusunu pekiştirmelerine yardımcı olmaktır.
Sporda başarının en temel şartının spor bilincinin küçük yaşta kazandırılması ve yeteneklerin keşfedilerek doğru yönlendirme ve eğitimlerle geliştirilmesidir. Bunun bilinci içinde öğrencilerimize spor yapma alışkanlığını ilkokul çağındayken kazandırmak için çalışıyor, beceri ve yetenekleri doğrultusunda onları çeşitli spor branşlarına ve okul takımlarına yönlendiriyoruz.
Öğrencilerimizin spor sayesinde kazandıkları disiplin, zorlukların üstesinden gelme becerisi, özgüven gibi nitelikleri eğitim ve sosyal hayatlarına da yansıtarak daha başarılı bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz.

İlkokulumuzda; tenis, voleybol, basketbol, masa tenisi, mini golf, tırmanma, cimnastik, dans gibi alanlarda öğrencilerimize eğitim vermekteyiz. İlkokul birinci sınıf itibariyle öğrencilerimizin tüm bu spor dallarını deneyimlemesini sağlayıp, hangi alana ilgisi ve yeteneği olduğunu keşfedip onları bu spor dallarına yönlendirmek beden eğitimi ve spor bölümümüzün en temel prensibidir. Bu amaca yönelik tüm bu branşlarda alanında uzman eğitmenlerden oluşan  beden eğitimi kadromuz bu amaçların gerçekleşebilmesi için oldukça yoğun bir çalışma temposuna sahiptir. İlkokul 3. sınıf itibariyle öğle aralarında, okul çıkışlarında ve hafta sonu kulüplerinde tenis, voleybol, basketbol antrenmanları, altyapı ve takım çalışmalarıyla devam eder. Antrenmanlarımızın tümü okulumuzun kendi bünyesindeki tesislerde gerçekleştirilir. Tüm okulumuzun kullanımına açık olan kapalı spor kompleksimizin yanı sıra ilkokulun içerisinde kendine ait özel bir kapalı spor salonu da bulunmaktadır. İlkokulumuzun bahçesinde bulunan tenis kortu, basketbol voleybol sahaları öğrencilerimizin teneffüslerde dahi kullanımlarına uygun olarak tasarlanmıştır. Okul saati dışındaki antrenmanlar sonrası öğrencilerimiz okul servisleriyle evlerine ulaştırılır.

Okulumuz öğrencilerini spora teşvik etme amaçlı spor şenlikleri, veli çocuk etkinlikleri, okul içi turnuvalar okulumuzda oldukça sık organize edilir. İl ve Türkiye genelindeki farklı spor dallarında edindiğimiz dereceler; spora verdiğimiz değerin önemli bir göstergesidir.